XXI Święto Owoców i Produktów Pszczelich – zapraszamy

Print Friendly, PDF & Email

Wójt Gminy Pleśna oraz Centrum Kultury w Pleśnej zapraszają na 21. edycję Święta Owoców i Produktów Pszczelich. Impreza odbędzie się w niedzielę, 14 lipca na terenie Ośrodka Sportowo – Rekreacyjnego „Relaks” w Łowczówku.
Rozpoczęcie o godz. 16.00.

W programie imprezy:
16.00 – rozpoczęcie Święta Owoców, przemówienia okolicznościowe, ogłoszenie konkursu kulinarnego „Pleśnieński Smak”,
16.45:
– Zespół Pieśni i Tańca Sądeczanie,
– eko-lekcja nt. segregacji odpadów,
– Pleśnieński Smak – rozstrzygnięcie konkursu,
– Orkiestra Dęta Szczepanowice,
20.00 – koncert zespołu POGWIZDANI,
21.30 – zabawa taneczna – Sound Protectors (DJ).

Wydarzenia towarzyszące:
– VII Pleśnieński Bachus – prezentacja winnic i oferty enoturystycznej, pokazy kulinarny i sommelierski,
– V Małopolska Pszczoła – promocja produktów pszczelich oraz pokaz kulinarny;
– stoiska w ramach projektu ekoMałopolska – promocja i edukacja na rzecz czystego środowiska.

Dodatkowe atrakcje:
– doroczny kiermasz kulinarny,
– warsztaty tematyczne,
– stoiska przemysłowe, rękodzielnicze i informacyjne,
– strefa rekreacji i zabaw dla dzieci,
– kino sferyczne,
– gastronomia, lody.

21. Święto Owoców uzyskało patronat Starosty Tarnowskiego Jacka Hudymy

Partnerzy wydarzenia:
Stowarzyszenie Rozwoju Gminy Pleśna „Ty Też”
Lokalna Grupa Działania Dunajec – Biała
Tarnowska Organizacja Turystyczna
Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa
Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach
Organizacja Odzysku Opakowań i Odpowiedzialności Producenta S.A. w Tarnowie

Sponsorzy:
WIALAN Langer i Wiatr Sp. j.
Al.Capone Agata i Sławomir Skowron
Copy Serwis Tadeusz Malec
Elmar Marcin Walaszek
Delikatesy Centrum w Pleśnej
Dom Handlowy „Dwójka” w Pleśnej
Restauracja Bujanka Krzysztof Bujak
FBSerwis Karpatia Sp. z o.o.
El-Stach Elżbieta i Stanisław Kocik
Piotrans Piotr Kajmowicz

Patroni medialni:
STARnowa.tv
RDN Małopolska
Koncertowy Tarnów
Imprezowy Region

Plakat imprezy 21. Święto Owoców. Szczegóły w artykule.